Nageltjat

Jag har tillbringat en del tid åt att fundera över det här med mina naglar. Jag provade ju att ha akrylnaglar en period i höstas. Överlag tyckte jag att det var kul, men det fanns också en del problem med det. Just nu funderar jag mest över akrylnaglars vara eller icke vara i mitt liv.

När jag fick mina akrylnaglar hade jag ägnat flera månader åt att måla på och ta av lack från naglarna – extremt ofta. Med andra ord var nog mina naglar i rätt taskigt skick, och kanske är det inte så underligt att akrylnaglarna inte satt fast som det är tänkt.

Det ska dock tilläggas att jag har kompressionsstrumpor på grund av lymfödem i mina underben, och den typen av strumpor är inte det lättaste att få på sig. Bättre än stödstrumpor, men det kräver att man använder fingertopparna på ett sätt som inte gynnar akrylnaglar. Jag tappade ett antal naglar på grund av detta – vissa gick att limma fast igen, andra fullkomligen vägrade.

När jag i samråd med min kompis som gjorde mina naglar bestämde mig för att ta av dem och därefter bygga nya, gick det åt helvete. Jag fick förvisso av naglarna, men ni har förmodligen sett bilden på hur de såg ut – nästan två månader senare. Jag använde nagellacksborttagning som jag packade in naglarna i, lät sitta länge, och använde sedan diverse tillhyggen för att få bort bitar och rester från mina egna naglar.

Min egen personliga misstanke är att jag misshandlade sönder mina egna naglar så att det tog ungefär två månader för dem att återhämta sig och växa ut igen. De har ägnat all sin tid åt att gå av, skiva sig, gå av lite till, och så vidare. Det har verkligen trillat av skärvor av naglarna många gånger per dag.

Vilket leder mig till de funderingar jag har just nu.

Är det värt att göra nya akrylnaglar och riskera att det blir såhär igen? Att ha de här trasiga naglarna i ett par månaders tid har verkligen varit astrist. De har sett bedrövliga ut, och har inte alls känts kul att gå runt med. Tur för mig att det varit vinter och jag haft vantar större delen av tiden utomhus.

Nu är det snart vår, och det kan vara kul att ha fina naglar – men är det bättre att satsa på att ha fina naglar vid utvalda tillfällen? Jag har provat att måla mina egna naglar ett par gånger de senaste veckorna, och det är som tidigare – det sitter inte särskilt länge.

Alternativet är alltså att ha fina naglar för en kväll eller en dag, och sedan ta bort det igen.

Så det är – möjligheten att ha fina naglar oftare och längre stunder men riskera att de trillar av stup i kvarten, eller att ha och ta hand om mina egna naglar och kunna ha hyfsat fina naglar vid speciella tillfällen. Nackdelen med mina egna är att de är ganska svaga och sköra och gärna går av. Plus att mina tumnaglar i princip alltid skivar sig/går av och är korta och skitfula.

Alltså, ni förstår ju säkert problematiken och svårigheten i att ta ett vettigt beslut i den här frågan.

Herregud. 🙁

 

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier