Det här med nude, förresten…

Under det här året som jag intresserat mig för make up, har jag sett att det här med nude paletter är väldigt stort. Oftast går de åt brunt/beige, gärna åt det varma hållet. Hittills har jag bara sett två nude paletter som haft andra färger i sig, och dessa är från Urban Decay och LA Girl Cosmetics.

Nu har ju jag investerat i en hel drös med paletter där jag byggt ihop dem själv och utifrån detta kunde man ju tycka att jag inte skulle behöva ha någon mer palett alls. Plus det faktum att jag är helt öppen med att jag inte gillar färdiga paletter, eftersom det alltid finns med flera färger som jag aldrig skulle använda, och det därför känns som slöseri med pengar – och produkt, för den delen.

Men faktum är att paletten från LA Girl känns oerhört lockande. Dels har den massor med rosa nyanser, vilket enligt mig talar väldigt starkt för den – jag tror inte det finns en enda nyans däri som jag inte skulle använda. Dels är den betydligt billigare än paletten från UD. Dels så har jag en rouge från LA Girl som jag är väldigt förtjust i. Färgen är gudomlig, och den är oerhört pigmenterad. Det är sådär så man får vara nästan överdrivet försiktig när man ska applicera den.

Man ska kanske inte bygga en uppfattning om ett märke på en enda produkt, men den där rougen gör att jag känner mig klart attraherad av LA Girl som märke. Jag tror inte att jag vill ha allt därifrån, men just den här nudepaletten kan jag tänka mig, samt några läppstift och eventuellt några läppennor.

Och faktum är att trots att jag har såpass många ögonskuggor som jag har (allt är relativt – jag vet), så har jag ändå inte särskilt många att använda som just nude. Och det är något jag kan sakna – att bara göra sig vardagssnygg utan att vräka på massor med mörk färg runt ögonen. Bara vara rätt neutral, men ändå snyggare än vanligt. 😀

Så medan jag känner mig velig som tusan just för ögonblicket, så misstänker jag att det förr eller senare blir så att jag investerar i den där paletten. Trots allt är den inte särskilt dyr och jag tror att jag skulle ha stor nytta av den. Trots att det är en färdig palett där jag inte har valt färgerna själv.

Helt otroligt att jag av alla människor kläcker ur mig en sådan mening – offentligt. 😀

Jag skulle kunna tänka mig en nudepalett som går åt brunt också, men då tror jag att jag vill välja färger helt själv, faktiskt. Och jag tror att det eventuellt blir från Inglot, i så fall. Om någon skulle ha missat det, så är Inglot min stora favorit när det gäller ögonskuggor. ♥

Vad har ni för favoriter när det gäller nudepaletter?

 

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier