Nya hårprodukter

Jag har använt Tigi Bed Head i rätt många år. Innan dess använde jag ChillEd ett tag. Innan dess var det så billigt och bra som möjligt som gällde – typ ElVitale, den gula, om någon minns. Jag föredrar Tigi alla gånger och kan inte tänka mig att gå tillbaka till något billigare märke.

Det enda jag inte hittat hos Tigi är produkter som fungerar sommartid för mig. Varken jag eller mitt hår reagerar bra på värme, nämligen. Mitt hår blir så fruktansvärt torrt och frissigt (och det är torrt och frissigt by nature, helt av sig självt) och hur jag än gör så får jag det inte att hålla sig snyggt. Hur trist som helst.

Därför har jag funderat lite hit och dit på att försöka hitta något annat bättre märke och se om det kan fungera bättre. Eftersom jag är så insnöad på Tigi, just, har jag inte riktigt vetat vad jag ska använda. Framför allt inte eftersom jag inte litar på särskilt många när det gäller vilka produkter som funkar på mig. För många år sen när jag klippte mig regelbundet, rekommenderas jag till exempel Paul Mitchell, och det misstaget gör jag inte om igen. Herregud, vad mitt hår såg illa ut efter ett tag. Det märket är inte gjort för mig.

Men; det är tur att jag har kompisar vars hår är liknande mitt. Blev rekommenderad Matrix, och hittade ett par gigantiska flaskor på Luxplus (en hel jävla liter schampoo och en hel jävla liter balsam!) för den sammanlagda summan av cirka 250 kronor. Lite dyrare än Tigis stora duo-paket (2x750ml), men också lite större.

Tvättade håret för första gången igår med detta, och kan bara ge mitt allra, allra första intryck. Jag tyckte inte om schampoot när jag stod i duschen. Men å andra sidan; ibland när jag ska tvätta håret så känns håret supertorrt (inte som i torrt torrt, utan som i att vattnet inte gör det blött) och då funkar liksom inte schampoot som det är tänkt just precis då. Balsamet gillade jag dock känslan av. Förmodligen kommer det att kännas annorlunda nästa gång jag tvättar håret.

Det jag däremot verkligen gillar är känslan av håret efter dusch och hårtvätt. Sedan ungefär ett år tillbaka fönar jag alltid mitt hår med rundborste, och nu när det är fönat – det känns superbra.

Kommer det här att funka för mig i sommar? Inte den blekaste – det återstår att se. Men det funkar i alla fall nu, och det gillar jag jättemycket. Jag har svårt att föreställa mig att jag kommer att byta bort Tigi, men jag tillhör gruppen av människor vars hår vill byta schampoo och balsam lite då och då, så jag tror att det här kommer att bli helt perfekt. Behöver jag något annat till sommaren får jag fundera på det då.

Det jag har köpt av Matrix är följande:

Matrix Total Results Moisture Me Rich shampoo
Matrix Total Results Moisture Me Rich  conditioner

Det här är min största favorit hos Tigi Bedhead:

Tigi Elasticate Tween Duo

Eftersom jag också är en sucker för bra hårprodukter, kommer jag med stor sannolikhet att äntligen köpa just schampoo och balsam från Biosilk. Jag har ju använt deras silkesdroppar i hur många år som helst, så det känns som att det är på tiden att åtminstone prova någon av deras andra produkter. De har också ett fuktgivande schampoo/balsam som jag är sugen på att testa.

För övrigt kommer jag förhoppningsvis att klippa mig snart, så jag blir av med allt slitet. Det skär i hjärtat (rejält), för jag har nog aldrig haft så långt hår som jag har nu, och dessutom aldrig så snyggt som det är nu. Men – jag vill bli av med det slitna, och då måste jag klippa mig vare sig jag vill eller inte.

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier