Lyko influtester; en första produktleverans

Jag fick hem de första produkterna från Lyko idag, i mitt uppdrag som #lykoinflutester. Det är lite lustigt att det är just hårprodukter, med tanke på mitt förra inlägg. Dock är det ett annat märke, och eftersom jag precis har provat dem tänkte jag ge mitt allra första intryck. Detta kan dock komma att förändras tills när jag ska recensera dem på Lyko.

Produkterna jag har fått hem kommer från serien Loreal Professionell Source Essentielle. Ett schampo, ett balsam och en hårolja. Eftersom det ändå var dags att tvätta håret idag passade jag på att testa produkterna på en gång.

Mitt allra, allra första intryck är nej. Bara nej. Nog för att mitt hår är torrt och extremt slitet just nu, men jag tror inte att det här är något för mig.

Schampot

Till att börja med tycker jag inte om flaskan. Eller; flaskan i sig är rätt snygg – den är låg, ganska bred och ser trevlig ut. Problemen är dock fler – den är inte optimal att hälla ur. Flaskan är bredare än öppningen man häller ur, vilket gör att man måste hålla hela spektaklet på ett särskilt sätt för att få schampot i handen. Plus att flaskan är genomskinlig, schampot är ljusgult, och texten på flaskan är liten och svart. Det är i princip omöjligt att se vad tusan det står. Däremot så luktar det väldigt gott. Men jag fick ta om av schampot för att få i hela håret – det är alltså inte särskilt drygt. Inte löddrade det nämnvärt heller.

Så näh, jag är inte alls imponerad av just schampot. Jag ska använda det en eller ett par gånger till och se om jag tycker annorlunda, men jag är ofta rätt snabb med att skaffa mig en åsikt om såna här saker.

Balsamet

Balsamet luktar också gott. Det är tack och lov i en helt vanlig tub, även om jag personligen föredrar flaskor, helst med pump. Men visst, tuber funkar.

Inte heller balsamet tycker jag är superbra. Det ska appliceras i handdukstorkat hår – bara det i sig är ett extremt drygt steg, eftersom i alla fall jag alltid duschar samtidigt som jag tvättar håret. Vem orkar stänga av vattnet, handdukstorka håret och därefter ha i balsam? Ja, jag gjorde ju det idag (fast jag stängde faktiskt inte av vattnet) bara för att följa instruktionerna, men det gör jag nog inte igen. Men jag tyckte att balsamet gav en lite gnisslande känsla, och jag tyckte inte att håret blev särdeles mjukt och följsamt när jag sköljde ur det.

Håroljan

Håroljan är nog det jag såhär i ett första intryck gillar mest. Jag var inte så imponerad precis när jag applicerade den, och jag var inte heller imponerad när jag borstade håret. Jag har torrt, risigt och frissigt hår by nature och vill ha något i håret som gör att det blir mjukare och mer lätthanterligt, och jag tyckte inte att den här oljan gav det.

Däremot, nu när håret börjar bli halvtorrt, tycker jag att det känns ganska trevligt. Om det är oljans förtjänst vill jag låta vara osagt, men det känns rätt ok för tillfället.

Även oljan har en genomskinlig flaska med liten, svart text på så det är svårt att se vad det står. Om det har med åldern att göra och att jag ser rätt dassigt även med glasögon – tja, det kan naturligtvis vara så. 😀 Men jag tycker ändå att man kan göra just den detaljen på ett annat vis för att underlätta. Och till skillnad från varenda hårolja/droppar jag någonsin testat, så har den här en pipett som jag tycker är rätt opraktisk. Men smaken är väl som baken även när det gäller sådana lösningar.


Kostnad och kvalitet är inte alltid kompatibla, och i det här fallet tycker jag att kostnaden överstiger kvaliteten. I alla fall för mig. Tack och lov är det ju så att det finns produkter som funkar för alla, så även om det här inte är ultimat för mig är det troligtvis kanonbra produkter för någon annan. Och det finns ju saker som är både bra och trevliga med dem.

Doften är till exempel supertrevlig. En del schampon/balsam doftar väldigt starkt och tar väldigt stor plats på det viset, men det här är en väldigt diskret väldoft som jag uppskattar väldigt mycket.

På det stora hela är jag dock inte imponerad. Jag ska som sagt var prova igen en eller ett par gånger till, men jag tror inte att det här är några produkter jag kommer att köpa. Jag tror att jag även fortsättningsvis kommer att hålla mig till de råd jag får från personer som har ungefär samma sorts hår som jag har.

 

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier