Lyko Influtester; Goldwell hårspray

Jag har fått hem en ny produkt från Lyko att testa och recensera. Den här gången var det en hårspray. Och tro mig när jag säger det; shit i helvete, vad asläskigast av typ allt. Jag har inte använt hårspray på över tjugo år – av goda skäl. På den tiden blev håret stelt och hårt av hårspray, i alla fall de jag provade. Det bör tilläggas att jag umgicks rätt mycket med punkare under några år, och även om jag själv inte rakade av delar av håret fanns det ändå en tid när jag åtminstone ville testa att göra en tuppkam. Låt mig upplysa om att det inte fungerade – alls.

Jag med nysprayat hår | Goldwell StyleSign Creative Texture Dry Boost

Taskig mobilkamera som vanligt. Jag, osminkad och allmänt jävlig, men med håret
nysprayat med denna hårspray. Ingen extrem skillnad, men jag gillar det ändå.

Med detta i fortfarande gott minne kände jag mig extremt skeptisk när mailet med information om vad som var på väg, samt när paketet kom hem, har jag gått och känt mig aningens intimiderad av den där flaskan med hårspray. Det har tagit mig ett par, tre dagar att ta mod till mig och faktiskt prova. Jag kan också säga att jag är extremt ovan vid att styla mitt hår. Jag har självlockigt hår som aldrig någonsin i hela mitt liv har velat stylas på något särdeles vis. Jag är dessutom rätt lat och bekväm och orkar inte engagera mig sådär supermycket.

Det jag har provat är produkter anpassade för lockigt hårt, framför allt från Tigi Bed Head. Det är de enda jag gillat och som jag tyckt fyllt någon funktion i mitt hår. Men nu när jag har lärt mig använda fön tillsammans med rundborste är jag så vansinnigt nöjd med hur mitt hår ser ut att lockighetsprodukterna står och samlar damm.

Men tillbaka till hårsprayen. Den ska alltså vara bra att använda dag 2 på ett redan stylat hår. Redan där misslyckas jag, eftersom jag inte stylar mitt hår. Men jag har ju fått hem den, och den ska provas och recenseras. Så jag har testat.

Enligt informationen på Lykos hemsida ska den också ge lite volym. Precis när jag har sprayat håret och ett tag efteråt tycker jag faktiskt att den ger lite volym. Det är nog den enda nackdelen det här med fön/rundborste; att håret lägger sig platt mot hjässan; det blir liksom inte någon direkt volym alls. Men som sagt var; sprayen gav faktiskt lite volym, vilket var oväntat men roligt.

Dessvärre håller sig inte volymen mer än kanske ett par timmar. Jag har i ärlighetens namn inte sprungit och tittat mig i spegeln stup i kvarten, men det hade gått flera timmar emellan – och volymen jag var så nöjd med hade sjunkit ner och blivit platt igen.

Det här är en produkt jag känner att jag har svårt att bedöma och ge en vettig recension av. Men för mig som är okunnig och ovan tycker jag ändå att den ger en inkling om att det finns produkter därute som får håret att kännas naturligt och normalmjukt, men ändå har och ger effekt. Bara det i sig är faktiskt rätt coolt. Det gäller bara att hitta rätt som håller i mitt hår.

Här hittar du
Goldwell StyleSign Creative Texture Dry Boost
Länken är inte affiliate.

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier