Mer funderingar om konceptet NUDE

Jag följer inte jättemånga MUA på Youtube, men några stycken. Däribland Pixiwoo (Nic och Sam), som rent generellt har en attityd till make up jag gillar, och som jag dessutom anser vara väldigt duktiga på det de gör. Dessutom är det de som står bakom sminkborstarna från Real Techniques som jag har ett gäng av.

Jag tittade senast idag på ett klipp från Pixiwoo, där Sam visade en otroligt enkel make up – av den typen som ser mer eller mindre osminkad ut. En typ av nude, kan man säga. Och jag tycker att det är så otroligt vackert – på henne. På många andra – men inte på mig själv.

Och jag förstår inte vad det beror på. Jag testade att göra en när jag tittat färdigt, med lite andra färger än de hon använde, dock. Och medan resten av ansiktet ser ok ut, så tycker jag verkligen, verkligen inte om hur ögonen ser ut.

Jag tror att det beror på att jag vill att min make up ska synas. Det spelar mindre roll om jag använder rött, brunt, svart, rosa, whatever – men ska jag ha något på ögonen så vill jag att det syns. Ordentligt.

Minns ni den där paletten jag pratade mig varm om för ett tag sedan, från LA Girl? Jag köpte den faktiskt. Nu har jag gett bort den, för jag tyckte verkligen, verkligen inte om den. Färgerna i den var något helt annat än hur de såg ut på min skärm (jag är van vid avvikelser i färg, men det här var helt annorlunda), och jag tyckte att det var alldeles för mycket fallout och inte alls tillräckligt med pigment för att jag skulle vilja använda den. Tur att jag inte betalade mer än… nittio spänn eller så för den.

Nej, jag ska nog fortsätta göra så som jag har gjort hittills. Bygga egna paletter och satsa på färger jag verkligen vill ha, och den kvalitet jag vill ha. Även för nude, för hur som haver kan jag tänka mig att ha någon form av nudepalett.

Men då vill jag nog bygga ihop den själv.

 

Jag visar oftast inte bilder på mig själv sminkad, eftersom jag är extremt lat och använder kameran på mobilen som inte gör rättvisa till färger och så vidare. Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord när jag säger si eller så om hur resultatet av något blir. 😀
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier