Mer tjat om naglar

I höstas fick jag ju för mig att jag ville ha akrylnaglar, och har ju turen att känna en person som gör sådana. Dessvärre hade jag ju då ägnat ett par, tre månader med att hysteriskt måla naglarna och lika ofta (väldigt ofta) ta bort nagellacket eftersom det inte satt ordentligt. Efter bara någon månad med akrylnaglar tröttnade jag, och tanken var att jag skulle ta bort akrylnaglarna och låta mina egna naglar vila ett tag för att sedan göra nya.

Nu blev det inte så, av rutiga och randiga skäl. Och faktum är att vid det här laget, ungefär ett halvår senare, är jag helt ok med det. Mina egna naglar har, efter sin sämsta period någonsin i hela mitt liv, återhämtat sig och är i hyfsat bra skick. I alla fall för att vara mina naglar.

Jag har egentligen inget annat syfte med det här inlägget än att säga att jag är rätt nöjd med att mina naglar är i det skick de är just nu. Under kanske ett och ett halvt år har jag ätit kosttillskott (från början B-vitaminer) för att stärka hår, hud och naglar, men sedan kanske ett halvår tillbaka äter jag Stora hårkuren från Vitaminvaruhuset.

Och faktum är att jag tycker att det gör skillnad. Både för naglarna och håret. Under många år har mina naglar varit väldigt sköra, de har skivat sig, gått av och varit allmänt dryga. Men med denna hårkur tycker jag att de har blivit både hårdare och starkare, de flisar sig ytterst sällan och går inte av särskilt ofta. I all fall inte innan de når en viss längd; då har de en tendens att både börja flisa sig och gå av. Har inte lyckats klura ut vad jag ska göra åt den saken. Men å andra sidan; det kanske blir bättre med fortsatt nagelvård.

Dessutom försöker jag smörja naglarna åtminstone ett par gånger om dagen. Jag använder lite olika saker att smörja med; bland annat har jag köpt Gunrys nagelkräm som är himla mysig att smörja in naglar och nagelband med. Men jag har också blandat en egen blandning som förvisso är löjligt kladdig 😀 men som jag tror är mest effektiv.

 • kokosolja
 • olivolja
 • mandelolja
 • msm-pulver
 • askorbinsyra (pulver)

Däremot så tycker jag fortfarande att det är svårt att få nagellack att sitta kvar särskilt länge. Vissa lack funkar bättre än andra, men – det är tur att jag har såpass många lack som jag har. Det gör nämligen att det inte gör jättemycket om jag slösar. Jag försöker att inte måla om naglarna alltför ofta, och jag försöker låta naglarna vila lite mellan gångerna.

Förr eller senare lär jag väl få till det oftare än inte, tänker jag. 🙂

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier