Att hamstra produkter

Det kan ju omöjligen bara vara jag som gillar att hamstra produkter jag gillar? Jag har vissa saker som jag gillar att ha hemma när det gäller helt vanliga grejer; toapapper, handtvål till badrummet, tops, disktrasor och så vidare. Mest för att jag har en historia av extrem fattigdom bakom mig, och jag gillar inte att befinna mig i en situation där jag inte har grundläggande basic-grejer.

Det här är ett beteende jag märker att jag lagt mig till när det gäller skönhetsprodukter också. Låt mig berätta lite kort om vad jag med glädje samlar på mig, helst i så stora förråd som möjligt.

Schampo och balsam. Jag har Tigi Bed Head Elasticate schampo och balsam, 750 ml per flaska, gånger en och en halv. Dessutom har jag efter tips från en kompis också köpt Matrix, två olika varianter – en liter schampo och en liter balsam av varje. Vill säga; fyra liter sammanlagt. Jag tror att jag inte kommer att behöva köpa just schampo och balsam på ett antal år framöver. I couldn’t be happier.

Jag har också, tror jag, två sorters värmeskydd för när jag fönar håret. Två flaskor varav den ena snart är slut, från Tigi – en äldre variant av värmeskydd som jag fullständigt älskar. Tyvärr vet jag inte om den finns kvar – jag har inte hittat den någonstans, och jag vet inte om de har någon nyare variant som motsvarar denna. Sedan har jag också en från Biosilk, men faktum är att jag föredrar den från Tigi.

I ärlighetens namn; jag handlar en hel del från Luxplus. Det känns lite halvkymigt ibland, därför att en hel del av de grejer jag köper visar sig vara skräp vilket slutar med att jag ger bort det. Men faktum är att det trots allt finns bra märken där, och varför köpa något till ett dyrare pris någon annanstans, när jag kan få det så otroligt mycket billigare på Luxplus? Med det sagt; jag köper inte svindyra märken även om jag handlar på Luxplus – jag har helt enkelt inte råd, även om jag skulle vilja.

Fast det har hänt vid något tillfälle att jag tagit mig råd. När det gäller just hårprodukter så är ju jag ett stort fan av Biosilks silkesdroppar. Jag har använt det i många, många år och det är det bästa som har hänt mitt hår. På Luxplus, just, hittade jag mina silkesdroppar – en hel jävla liter. Kan ni fatta – en hel jävla liter. Jag har aldrig någonsin sett en flaska större än kanske 325 ml eller så – och så en hel jävla liter. Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa en eller ett par till, bara för att veta att jag har.

Några av de nagellack jag köpt och verkligen gillat har jag köpt på mig ett par flaskor av – bara för att ha. Oöppnade tänker jag mig att de inte kommer att torka, och om de torkar får jag skylla mig själv. Bland annat har jag köpt ett par, tre olika från både Essie och Opi på Luxplus.

Jag har också investerat i både foundation och puder. Jag har köpt två flaskor foundation från Luxplus – jag använder Maybelline Fit Me, den matta varianten (på tub) och den kostar på Luxplus cirka 40 spänn i stället för 99 på Kicks, Lyko och liknande), och investerade i tre kakor puder – bara för att ha. Jag blir överlag väldigt stressad över att jag kanske inte kommer att ha när det tar slut – alltså hamstrar jag. Dessutom gör det att jag inte känner behovet av att snåla på samma sätt jag skulle göra annars.

Åh, och annat jag gillar att ha hemma – deo. Jag har nästan alltid ett antal oanvända deo står och samlar damm i ett skåp, bara för att jag verkligen avskyr de tillfällen när en deo tar slut och jag inte har råd eller möjlighet att ta mig iväg och köpa en ny. Näh, då är det bättre att ha hemma.

Andra saker jag vill köpa på mig ett litet lager av är just nu läppstift. Jag inser ju att det kanske inte är helt smart, och det är inte säkert att jag gör det – men jag blir lätt stressad av tanken att inte få tag på läppstift jag gillar, när de jag har är slut. Detta lär dock inte hända på ett tag framöver eftersom jag har lyckats köpa på mig ett antal i de färggrupper jag trivs i.

Utöver skönhetsprodukter av detta slag, har jag en tendens att också köpa på mig tyg. Nu var det länge sen jag köpte större mängder, men det är mest för att jag inte har plats för mer just nu. Jag gillar att ha tyg hemma – det gör att jag aldrig behöver oroa mig för att inte ha byxor när mina gamla går sönder, inte ha tröjor, linnen och så vidare. Det är liksom bara att sätta sig och sy, så var det klart. Om man vill se det som en nackdel så är den enda begränsningen att jag bara kan välja på de tyger jag har – men jag gillar dem ju, så det gör inget. ♥

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier