Tankar om make up på sommaren

Vi är i mitten av maj och det är fortfarande rätt kallt. Det är inte ovanligt att jag tar på mig vinterjacka när jag går ut med hunden om nätterna. Mig gör det inget – jag föredrar svala temperaturer alla dagar på året. Men faktum kvarstår – vi har fortfarande hela sommaren kvar, och det finns inget som helst sätt att veta säkert hur vädret kommer att bli.

Med det sagt har jag under några veckor funderat lite på det här med att sminka sig på sommaren. Om denna sommar blir som förra blir det nog inget smink alls. Förra sommaren var den vidrigaste jag någonsin upplevt. Till och med helt vanlig dagkräm rann av efter bara några minuter.

Men det är ju kul att kunna känna sig i alla fall lite fin, även om det är så varmt att man smälter bort. Den som lever får se hur det blir nu i år, men jag började fundera på sätt att göra sig i alla fall lite fin och kom fram till att kajal, mascara och läppstift kan få räcka.

Jag har en svart kajal jag fick av en av mina bästa väninnor. En Elisabeth Arden, om jag inte missminner mig. Den är fantastisk – en sån som är väldigt lätt att sudda ut så den inte ger så skarpa linjer. Jag gillar ju utsuddat, så mig passar den perfekt.

Men jag har ingen brun, så jag satte mig och började leta på Luxplus. Jag har inte superkoll på alla märken, men jag hittade några olika alternativ som verkade vettiga. Det slutade med att jag köpte denna från Paese. Paese är ett märke jag inte hört talas om, men eftersom det mesta blir väldigt billigt på Luxplus blir det ju ingen större förlust om den inte funkade.

Nu har jag fått hem den, och till min stora glädje har jag blivit jätteförtjust i den. Den är tjock och rätt krämig, så det går fantastiskt bra att sudda ut den. Det är en rätt mörk, kall brun färg vilket jag uppskattar, och den funkar bra att använda tillsammans med de bruna ögonskuggor jag provat hittills. Den här ska jag köpa flera av, och faktiskt ett par svarta också.

Det är så jäkla trevligt när man får till en lyckträff utan att ens försöka. 😀

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier