Sommarhår

Jag gillar inte sommaren av radvis med skäl – mest för att det är varmt, och jag tillhör den där gruppen av människor som inte hanterar värme bra (alls!) och inte heller tycker om vare sig sol eller värme. Det är för ljust och för varmt, helt enkelt.

Ett av skälen till att jag inte tycker om sol och värme är att mitt hår är på sitt allra, allra värsta den här tiden på året. Jag har självlockigt hår som är torrt, risigt och allmänt frissigt helt av sig självt. Sedan något år tillbaka fönar jag mitt hår med rundborste, och aldrig har jag väl tyckt så mycket om mitt eget hår som jag gör nu. Det blir inte rakt som med plattång – det blir någonstans mellan storvågigt och nästan rakt, och med mer volym än en plattång ger. Perfekt.

Men nu när värmen kommit tillbaka funkar inte det heller som jag vill. Håret blir torrt och risigt oavsett hur mycket jag fönar och har mig. Det spelar ingen roll vilka hårprodukter jag använder i eller utanför duschen. Jag köpte ju till och med schampo och balsam från ett märke jag aldrig provat förut (Matrix) – två sorter, dessutom, men hittills har inget av dem gjort det jag vill i sommarvärmen.

Sommaren är den årstid där jag helt enkelt får acceptera att jag inte är på mitt bästa. Dels har jag svårt att reglera värmen i kroppen, vilket gör att det blir väldigt fysiskt påfrestande att existera, dels känner jag mig inte snygg. Jag tycker inte om att vistas i solen, men blir röd i ansiktet ändå av värmen. Det är helt bortkastat att sminka sig nämnvärt eftersom det bara rinner av eller blir fult inom kort tid. Håret blir fult.

Dessutom blir jag gnällig, om det inte framgått hittills i detta inlägg. 🙂

Så jag antar att det bara är att luta sig tillbaka, förbereda sig mentalt för att vara på sitt totala värsta, och sedan bara genomlida sommaren oavsett hur den blir. Personligen hoppas jag att det blir kallt, regn, åska och dunder hela sommaren. Men det är nog bara jag som önskar mig det. 🙂

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier