Lyko influtester = skatteplikt

Jag borde kanske ha haft koll, men jag var faktiskt inte medveten om att det här med att vara influtester för Lyko innebär att man måste skatta på de produkter man testar. Jag har aldrig sett mig själv som en influencer, och gör det inte nu heller.

Jag blir faktiskt lite upprörd över att det här inte är något som framgått från Lykos sida. Jag blir det, därför att jag lever på sjukersättning och anser mig inte ha råd att betala mer skatt än jag redan gör. Även om jag tycker att det är jättekul att prova nya produkter, så är det inte produkter jag har valt själv.

Det här är helt ärligt ett faktum som, hade jag vetat om det, gjort att jag inte ens hade ansökt om att bli influtester. Nu när jag vet om det, kommer jag att avsluta mitt influtester-skap hos Lyko, vilket känns jättetråkigt. Men vad fan – jag har verkligen inte lust att sitta och betala skatt för produkter jag inte valt själv. Framför allt inte eftersom jag inte “är” en influencer. Om jag hade haft en jättestor skönhetsblogg, youtubekanal och instagramkonto med tusentals följare – det hade varit en sak.

Men nu har jag inte det. Jag har en pytteliten blogg där jag skriver lite sporadiskt om skönhet ur mitt perspektiv, och jag recenserar produkterna på Lykos hemsida. Ja, ok, jag skriver om produkterna här också, men publiken är i princip obefintlig oavsett.

Det enda glädjande med det här är att Lyko från och med nu kommer att informera om det här i varje utskick till sina influtestare. Min misstanke är att jag inte är den enda som kommer att droppa av.

Men jag kan inte låta bli att känna mig väldigt besviken på det här. Även om jag inte varit nådig i mina recensioner av de produkter jag provat, så tycker jag fortfarande att det är kul. Och bara för att det inte har hänt än, innebär det ju inte att jag aldrig skulle ha fått prova en produkt jag faktiskt helhjärtat gillar.

Jag får helt enkelt leva med att inte vara en influtester. Jag har ju levt utan det tidigare, så det ska nog gå bra. 🙂 Och jag lever hellre utan att behöva betala skatt för produkter jag inte köpt själv, det är ett enkelt faktum.

Jag antar att jag får tacka Lyko för den korta tid som varit, och hoppas att övriga influtestare håller sig kvar trots skatteplikten.

#lykoinflutester

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier