Bättre naglar, tro’t eller ej

Mina naglar har varit ren katastrof i åratal. Förr brydde jag mig inte så mycket på grund av min bipolära sjukdom, men sedan något år tillbaka har jag brottats med att framför allt få bättre kvalitet på både hår och naglar. Jag är rätt torr, både i hår, naglar och hy, så det är inte alltid helt lätt.

Nagelbehandling | Stora hårkuren | Egenblandad nagelolja

Jag började med att följa råd från en biohacker som driver en rätt stor blogg (Martina Johansson, för den som är intresserad), vilket innebar att börja äta rena B-vitaminer. Inget B-komplex alltså, utan enstaka b-vitaminer som fokuserade på just hår, hud och naglar. Det blev B5 och B7 om jag inte missminner mig. Jag äter också, i perioder, MSM (och C-vitamin).

Vissa B-vitaminer är väldigt svårt att få tag på i Sverige, så det blev till att importera från USA. Även om inköpspriset är billigt, så blir det dyrt när man ska betala tull, moms och en massa annat skit.

Så sedan ett drygt halvår tillbaka har jag nu återgått till den svenska marknaden, och äter det jag tror många andra också stoppar i sig – Stora hårkuren. Och jag måste faktiskt erkänna att jag börjar gilla resultatet.

Jag har svårt att föreställa mig att det finns något därute som ger ett snabbt resultat. Det är inte förrän nu, vilket är över ett halvår senare, som jag tycker att jag börjar se och känna ordentliga resultat på mina naglar. Från att ha varit svaga, sköra, skivat sig och gått av innan de ens hunnit växa ut igen, upplever jag dem nu som jämförelsevis starka. De skivar sig fortfarande nån gång emellanåt, men det är inte ens i närheten av hur illa det var förut. Och de går inte jätteofta av heller.

Det här är något jag både uppskattar och blir lite impad över. Innan sommaren såg mina naglar inte skitbra ut, men på bättringsvägen i alla fall. I början av juni gick jag och min hund för sista gången till veterinären, och den känslomässiga stressen efter det har satt sina spår – även på mina naglar. De har varit rätt trista under sommaren. Men nu börjar de ta sig igen, vilket märks också på längden och hur de faktiskt håller i den längden. Jag skulle gärna vilja få ut dem så att de är aningens längre utanför fingertoppen (nu är de ganska precis någon millimeter utanför), och så småningom kanske de kommer ut ända dit.

Who knows? 🙂

Något annat jag har märkt, nu när jag ändå pratar om naglar, är att nagellacket sitter bättre när jag inte använder baslack och överlack. Hur märkligt är inte det? Det sitter inte skitbra då heller, men faktiskt bättre än med bas- och topplack. Den enda förklaring jag kan komma på är att jag har använt lack som gör det, oavsett, och inte för att mina naglar är knäppa.

Jag målar naglarna kanske en gång i veckan, låter det sitta tre till fyra dagar innan jag tar bort det. Sedan tar jag några dagar helt utan, och smörjer in naglarna ordentligt med min egenblandade olje-blandning (se bilden). Det jag använder är kokosolja, olivolja, mandelolja, lite MSM-pulver och lite askorbinsyra – mängden höftar jag varje gång jag blandar.

Däremot tycker jag inte att jag märker särskilt stor skillnad i huden, oavsett vart på kroppen. I ansiktet är jag, tror jag, yttorr men blir lätt och snabbt oljig i t-zonen. På resten av kroppen är jag knastertorr. Sådär så det dammar när jag tar av mig kläder. Och på den fronten har Stora hårkuren inte gjort ett skit. Inte är jag helt säker på att jag skulle säga att den har gjort under för mitt hår heller. I och för sig; någon gång i mars (tror jag att det var) klippte jag av mig nästan en decimeter av mitt överhår för att det var så sjukt jävla slitet. Av det blev ju hårkvaliteten automatiskt bättre, men om det växt något särskilt sedan dess – don’t dare to say

Utöver detta har sommaren varit rätt trist på skönhetsfronten. På grund av min hunds uppenbara frånvaro har jag svårt att hitta något jag tycker är roligt. Sorgen gör också att det inte känns särskilt givande att sminka mig eftersom risken är rätt stor att jag gråter bort alltihopa. Alltså har jag inte lagt ner särskilt mycket tid eller energi på det. Dessutom har jag satt ett köpstopp på allt som inte är livsviktigt, för att kunna lägga undan och spara varenda krona som blir över, så att jag kan skaffa mig en ny hund. Vilket innebär; ingen vattenfast maskara eller andra saker jag vill prova, förrän jag har en ny hund.

Simple as that.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier