Storleken spelar visst roll

Våren 2018 – det vill säga, för ungefär ett och ett halvt år sen, tipsade en kompis mig om det här med rundborste och hårfön i kombination. Detta efter att jag under ett helt liv velat ha rakt hår. Jag har av naturen självlockigt hår som är torrt, risigt och på det stora hela svårhanterligt. Ska det vara snyggt som lockigt krävs det planering i flera dagar för att det ska se någotsånär ut vid ett tillfälle.

Rundborste 80mm
Crappig mobilbild.
I bakgrunden syns diverse skräp från kartong,
samt ett litet hörn av min vattenkokare.
Spännande värre.
😀

Av det skälet enbart är jag helt såld på det här med rundborste och hårfön. Herregud, vad jag är snygg i håret. Typ jämt, förutom möjligen precis innan det är dags att tvätta håret igen. I stället för att tvätta håret varenda dag och låta det lufttorka, tvättar jag (helst) håret var femte dag, låter det lufttorka i nån timme, och fönar det sedan med min rundborste.

Jag har faktiskt tre rundborstar. Den jag köpte först och som är den mest använda hittills. En mindre, som jag knappt använt alls – och mitt nyinköp, den gigantiska rundborsten. Diametern är typ 80 millimeter. Jag bara gapade när jag öppnade förpackningen. Helt jävla hysteriskt kul. 😀 Den är större än min hand! 😮

Jag använde den för första gången idag, och kan med säkerhet påstå att storleken visst spelar roll. Det gjorde en enorm skillnad. Sedan tror jag inte heller att det gör något att den här nya har vad jag gissar är någon form av svinborst eller liknande, där mina andra har piggar i plast.

När det gäller mitt hår, just, finns det vissa saker jag uppskattar mer än andra. Jag har under mitt liv fått tre tips som förändrat min syn på, och upplevelse av, mitt hår. Det första var när min bästa kompis rekommenderade Biosilk (Farouk hette det på den tiden) silkesdroppar. Det andra när en annan kompis tipsade mig om Chill-Ed (hårprodukter), och senare om Tigi Bedhead. Det tredje när jag fick tipset om rundborste och hårfön. Ja, faktiskt också om Matrix, eftersom jag köpt schampo och balsam därifrån som jag är väldigt nöjd med.

Alla de här sakerna har gjort att jag gått från att vara mer eller mindre knäckt över mitt hår, till att faktiskt känna mig rätt snygg i skallen. Nu kan jag till exempel gå med håret utsläppt i stället för i en tofs (vilket jag i och för sig gör ofta ändå, mest för att jag ogillar att ha hår i ansiktet). Det är världens grej för mig. ♥

Några av de delar på mig själv jag faktiskt gillar; mitt hår, min mun och mina tummar.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier