Fotmask – ewww!!!

För några veckor sen fick jag en förpackning med ett par såna där fotmask-sockor. Det tog mig ett litet tag innan jag faktiskt fick arslet ur och provade – och äckligare får man väl ändå leta efter? Fy, vad otäckt det var att ha dem på sig. 😀 Det var som att åka skridskor i dem så fort jag reste mig upp.

Jag har aldrig använt en sån här förut, så jag vet inte riktigt hur de är tänkta att fungera. För mig har det blivit så att all hud som ska lossna från fötterna, lossnar inte på en och samma gång. Det började i förrgår, sådär så jag såg att det snart skulle börja lossna. Igår hade det börjat lossna rejält, och idag är det ännu värre.  Men fortfarande har inte allt lossnat – det är värst på hälarna, där jag har som tjockast och mest förhårdnad hud.

Det är märkligt att jag ogillar det här så enormt. Jag som i normala fall älskar att pilla bort död hud, sårskorpor och så vidare. Jag verkligen älskar det – det är ju hur kul som helst. Men det här!!!??? Herregud, vilket jävla pill.

Och resterna som hamnar överallt. Jag har kompressionsstrumpor på grund av lymfödem i underbenen, vilket innebär att de sitter väldigt tight. Att ta av sig dem är att ha hela insidan av strumpan täckt med små vita hudflagor – skitäckligt.

För att inte tala om i sängen!!! 😮

Det slog mig just att jag nog tycker att det här är så äckligt, därför att jag har en rätt stark fobi mot döda hudceller. Det gäller oftast andras döda hudceller, men det här ser inte ut som jag är van vid att mina egna brukar se ut. 😀

Jag är otroligt glad att jag fick möjlighet att prova det här, för jag har verkligen undrat hur det funkar. Men jag är minst lika glad över att slippa göra det igen, för jag har svårt att föreställa mig att jag kommer att vilja göra det.

I likhet med många andra har jag alltid haft problem med förhårdnader på framför allt hälarna, med tillhörande djupa självsprickor. Vanliga fotfilar har inte gjort någon skillnad, men för några år sedan köpte jag min första elektriska fotfil – och herrejävlar, vilken skillnad det blev. Mina hälar kändes helt plötsligt som en bebisstjärt, särskilt i jämförelse med hur de var innan.

Jag tror att jag kommer att hålla mig till min elektriska fotfil och att smörja fötterna med vad jag anser vara den bästa fotkräm som uppfunnits – Apotekets CCS fotkräm. Handkrämen är precis lika fantastisk. Älskar’t.  ♥

För tillfället får jag dock leva med att mina fötter ömsar hud under några dagar. Jag kommer förmodligen att smälla av under tiden, men jag kan ju inte göra så mycket åt det, så det är väl bara att gilla läget som min pappa brukade säga.

Halleluja för valfrihet och möjligheten att kunna använda det man gillar bäst! ♥♥♥

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier