Kvalitet rockar

Jag har levt många år med extremt lite pengar. Och då menar jag verkligen extremt lite pengar. Sådär att om något kostade tio spänn var det en stor investering som påverkade min ekonomi under flera månader. Med den storlek på pengen man har att använda blir man inte särskilt kinkig med det man köper. Det är nämligen omöjligt – man tar det man får, och nöjer sig med det.

Det var någon gång i slutet av den perioden av mitt liv som jag tröttnade på att nöja mig med sådant jag egentligen inte ville ha, men var det enda jag hade råd med. Jag syr mina kläder själv, och det började med att jag fick möjlighet att faktiskt köpa tyger jag ville ha i stället för det billigaste jag kunde hitta utan att dö när jag använde det som kläder.

Allt eftersom tiden har gått sedan dess, har jag blivit mer och mer kinkig. Och tro mig när jag säger det; jag är superkinkig. Jag är så löjligt kinkig att det nästan är pinsamt. Det kan vara världens minsta detalj på något som inte stämmer – jag kan älska resten hur mycket som helst, men om en enda pyttedetalj inte stämmer, vill jag inte ha det.

När jag fick mitt ryck och insåg att jag behövde ha make up i mitt liv, hade jag dålig koll på vad jag ville ha. Skulle jag börja om från början idag, skulle jag tänka väldigt annorlunda om framför allt ögonskuggor. Fast det gör mig inte så mycket; jag kommer så småningom att investera i sådant jag verkligen vill ha.

Saker jag genom åren har gått igenom och köpt sådant jag faktiskt vill ha till skillnad från sådant jag haft råd med, är klädtyger, skor och make up.

Nu har turen kommit till örhängen.

Jag hade en period när jag köpte superbilliga örhängen på… well, det som var motsvarigheten till dagens Wish, typ. Minns inte vad de hette, men det var två kinesiska (tror jag) onlinebutiker där allt var superbilligt. Många av örhängena har jag kvar, men jag använder dem inte eftersom de blir missfärgade och ärgar av sig.

Och eftersom jag sedan åratal tillbaka är sjukligt trött på att ha billiga saker av inte så bra kvalitet, har jag nu börjat leta örhängen. Eller; jag började leta redan för något år sen, men då var det annat som var viktigare. Nu känner jag att örhängen är jätteviktiga, och jag vill ha sååå många.

För den som undrar kan jag säga att jag handlar på Etsy. Det finns vansinnigt mycket roliga örhängen där. Egentligen är de dyrare än jag tycker är rimligt, men av någon anledning känns det lättare och roligare att betala dyra pengar för sånt som inte säljs i svenska butiker. Det ska mycket till för att jag ska betala flera hundra för ett par örhängen på i princip vilken butik som helst.

Men jag har ingen annan än mig själv att bry mig om, och just nu vill jag prioritera örhängen. Allt vi sätter på oss, oavsett om det är kläder, skor, smycken, hur vi har håret, vilka handväskor vi har – säger något om oss själva. För mig är det viktigt att vara tydlig med vem jag är. Alltså ger jag mig själv friheten att vara precis hur kinkig jag vill.

Och då blir det dyrt.

Men det är det värt. Det har tagit mig många år att bygga om och bygga upp mig själv efter minst lika många års obehandlad bipolär sjukdom. Jag har inte samma smak nu som jag hade för fem år sedan. Definitivt inte som för tio år sen, eller mer.

Och för första gången i mitt liv känner jag att även jag är värd att lägga pengar på. Att jag är värd att få vara jag, och dessutom visa det.

Can’t help but loving it.

 

Jag lovar att visa bilder på de örhängen jag har köpt,
när jag fått hem allihop. Med tiden kommer det att bli fler. ♥

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier