Om mig

Till skillnad från – kanske inte alla, men många, vaknade mitt intresse för främst make up ett par månader innan jag fyllde 42. Till min stora glädje har jag haft nytta av varenda öre jag spenderat på skönhetsprodukter hittills, även om jag gett bort en hel del som visat sig inte alls fungera för mig. Men jag lär mig hela tiden och har kul under tiden, så vad tusan.

Jag är rätt kinkig med vad jag vill ha, har jag märkt. Det måste inte nödvändigtvis vara jättedyra produkter, men är det inte exakt rätt nyans låter jag det hellre vara. Min allra, allra första tanke var att jag ville ha ett jätterött läppstift och lika röd ögonskugga. Det visade sig vara svårt att få tag på – i alla fall ögonskuggan. Nu, ett år senare, har jag en hel rad röda ögonskuggor. Ingen ser ut som det jag tänkte mig från början, men det gör faktiskt ingenting (trots att jag just skrev att jag är kinkig – duh!).

Till skillnad från vad jag trodde från början, har mina favoritfärger när det gäller just ögonskuggor och läppstift visat sig gå mot brunt, rött och svart. Eller; rött och svart är inte ägnat att förvåna om man känner mig, men från början var jag inte alls förtjust i tanken på brunt. Jag kände mig trätorr oavsett vilken nyans jag använde, men det har faktiskt förändrats nu. Rött, brunt och svart i kombination är mina absoluta favoriter.

Bortsett från mitt intresse för make up, stil och skönhet sådär i största allmänhet, kan jag berätta om mig själv att jag är ensamstående och lever tillsammans med mina två (svarta) katter och (svarta) hund. Jag är sjukpensionär på grund av min bipolära sjukdom, så jag får planera mina inköp så gott det går. Tack och lov har jag vänner att fråga när det gäller make up, och så finns det ju dessutom ett enormt utbud av bra online butiker att handla från.

Stilmässigt; well, jag tror att det är svårt att sätta någon direkt etikett på mig. En av mina bästa vänner sade i något sammanhang att jag är en blandning av typ alternativ, bohemisk häxa. Jag skulle vilja lägga till lite rock till den beskrivningen, fast bara lite. Jag klär mig nästan uteslutande i svart, föredrar kängor och skor utan klackar, har stort rufsigt hår och dessutom glasögon.

Annan kul kuriosa om mig är att jag syr alla mina kläder själv. Ja, förutom underkläder – fast jag skulle vilja göra det också, faktiskt. Jag är på det stora hela rätt ointresserad av vad andra har på sig, och framför allt är jag ointresserad av vad som säljs i butik.

Jag tror att det viktigaste man kan känna till om mig är att jag har en enorm integritet och behov av min egen individualitet.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Välkommen

Här bloggar jag, Sonya Malinka Persson, om skönhet för oss som är 40+. Mitt eget intresse för främst make up uppstod när jag nästan var 42 år gammal – och här är jag nu. Helt otroligt att jag fortfarande tycker det är kul och givande. 🙂

 

På bloggen kan du läsa om allt jag tänker på och funderar omkring – för att inte tala om tycker, om skönhet ur radvis med perspektiv.

 

Trevlig läsning! 🙂

Arkiv
Kategorier